Promovează

Echipa Ubuntu România vă sugerează o serie de modalități prin care puteți ajuta la promovarea sistemului de operare Ubuntu și vă pune la dispoziție materiale și informații pentru a realiza acest lucru. Aveți prezentate în lista de mai jos acțiunile la care puteți participa, detaliile pentru fiecare punct fiind disponibile în paginile dedicate.

 1. Promovarea Ubuntu prin intermediul paginii www.ubuntu.ro
 2. Venim în sprijinul celor ce doresc să descopere și să utilizeze Ubuntu cu toate informațiile care le-ar permite să utilizeze cu succes sistemul de operare Ubuntu. Dacă anumite informații ce le considerați importante nu le-ați găsit în paginile ubuntu.ro, puteți ajuta la îmbunătățirea conținutului acestora prin sugestiile trimise pe Forumul Ubuntu România.

 3. Furnizarea de materiale pentru promovarea Ubuntu.
 4. O altă modalitate de a promova Ubuntu e și aceea de a oferi CD-uri, afișe, postere, autocolante, bannere, butoane pentru pagini web sau bloguri. Aceste materiale sunt disponibile fie în format electronic pentru descărcare, fie pot fi trimise solicitanților prin poștă.

 5. Realizarea de campanii de promovare
 6. Campaniile de promovare pot cuprinde de la afișe și postere lipite în diverse spații publice sau private până la articole în mass media, emisiuni pe posturi radio/TV, bannere pe site-uri, conferințe și prezentări publice.

 7. Instalarea Ubuntu în laboratoarele de informatică din școli, licee sau universități
 8. Pentru elevi și studenți, cea mai bună metodă de a face cunoștință cu Ubuntu e aceea de a testa în cadrul laboratoarelor facilitățile pe care acest sistem de operare le oferă.

 9. Promovarea de studii de caz
 10. Utilizatorii, fie ei persoane private sau companii, sunt mult mai receptivi și dispuși să încerce ceva nou atunci când văd că și alții au facut respectivul pas. Dacă aveți cunoștință despre cazuri în care în cadrul unor instituții sau firme private se folosește Ubuntu, povestiți-ne și nouă despre ele.

 11. Atragerea de colaboratori
 12. Dacă aveți prieteni pasionați de IT, povestiți-le despre Ubuntu și întrebați-i dacă pot contribui și ei la dezvolatrea acestui sistem de operare. Dacă printre prietenii dumneavoastră se numără și persoane publice importante sau personalități, întrebați-i dacă sunt de acord să promoveze în spațiul public sau instituțional românesc sistemul de operare Ubuntu.

 13. Lobby și demo-uri la instituții de stat sau firme private
 14. Sunt frecvente situațiile în care factorii de decizie din instituțiile sau firmele în care lucrați nu au auzit niciodată despre open-source în general sau despre Ubuntu. Dacă aveți posibilitatea de a le menționa sau a le prezenta acestora pe scurt, măriți șansele ca pe viitor respectivele persoane să devină mult mai receptive la o soluție alternativă ce le-ar putea aduce economii.

 15. Contactarea firmelor IT
 16. Unele firme ce vând echipamente hardware ar fi dispuse să includă în oferta lor și sisteme cu Ubuntu preinstalat dacă cineva le-ar pune la dispoziție toate informațiile legale și tehnice de care au nevoie pentru a face acest lucru. Dacă aveți prieteni ce lucrează în firme ce comercializează echipament IT, prezentați-le secțiunea dedicată de pe pagina ubuntu.ro.

 17. Achiziționare de materiale promoționale Ubuntu
 18. Din cadrul magazinul puteți achiziționa diverse materiale promoționale Ubuntu. Livrarea se face din Marea Britanie iar magazinul nu este afiliat echipei Ubuntu România.
  Comunitatea Ubuntu România a creat un parteneriat cu un distribuitor național pentru a oferi tricouri Ubuntu. Acum oricine are posibilitatea de a obține un tricou Ubuntu la un preț accesibil.