VirtualBox

Ghidul practic prezentat în continuare vă arată cum să folosiți o aplicație de virtualizare pentru a instala și testa în siguranță sistemul de operare Ubuntu. Soluția prezentată de noi folosește aplicația VirtualBox pe care o puteți descărca și instala gratuit pentru uz personal de pe pagina web a produsului aflată la www.virtualbox.org.Pagina de descărcare pune la dispoziție mai multe legături către pachete de instalare pentru MS Windows, Mac OS X, Linux etc. Dumneavoastră trebuie să alegeți pachetul corespunzător sistemului de operare pe care lucrați în acest moment.
După descărcarea pachetului, începeți procesul de instalare a aplicației VirtualBox care vă va permite să creați o mașină virtuală în calculatorul dumneavoastră. În continuare vă prezentăm pașii corespunzători specifici sistemului de operare MS Windows.

 1. Instalați VirtualBox dând dublu click pe fișierul pachetului de instalare descărcat.
 2. Porniți aplicația VirtualBox
 3. Creați o mașină virtuală nouă
 4. Dați un nume mașinii virtuale și selectați tipul sistemului de operare
 5. Selectați cantitatea de memorie
 6. Creați un hard disc virtual
 7. Configurați mașina virtuală pentru instalarea sistemului de operare
 8. Instalați sistemul de operare Ubuntu în mașina virtuală
 9. Instalarea „Guest Additions…”
 10. Configurările finale ale mașinii virtuale
 1. Instalați VirtualBox dând dublu click pe fișierul pachetului de instalare descărcat.

  În general, numele fișierului descărcat este de forma VirtualBox-număr_versiune-Win.exe. O dată lansat, începe procesul de instalare al aplicației asistat de o aplicație ghid. Dacă aveți nevoie de îndrumare și pentru instalarea VirtualBox, vă rugam să citiți pagina dedicată.

 2. Porniți aplicația VirtualBox

  În urma instalării, găsiți scurtăturile de pornire VirtualBox ori pe desktop ori în lista de programe. Dați dublu click pe iconiță, iar VirtualBox se va lansa afișând fereastra principală a programului.

(Pagină nefinalizată)