Documentație

Cum puteți ajuta la îmbunătățirea documentației Ubuntu?

Traducerea documentației

Înainte de a începe lucrul la traducerea documentației Ubuntu, consultați procedura de lucru pentru traduceri.

Documentația Ubuntu este tradusă la fel ca și toate celelalte programe ce fac parte din Ubuntu prin intermediul uneltei de traducere Launchpad Translation.

În interfața de traduceri Launchpad programele și secțiunile din documentație au dedicate câte o pagină separată. De asemenea există secțiuni din documentație dedicate pentru fiecare dintre cele 3 distribuții principale Ubuntu (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu).

Realizarea documentației specifice pentru România

Munca echipei constă în scrierea, corectarea și actualizarea documentației Ubuntu, precum și colectarea de informații, folosirea listelor de discuții sau Forum-ul Ubuntu.

Îmbunătățirea documentației

La realizarea documentației Ubuntu lucrează echipa de Documentație Ubuntu. Documentația este scrisă în limba engleză iar apoi tradusă în toate celelalte limbi prin intermediul Launchpad.

Echipa pentru documentație este formată dintr-un grup de voluntari ce lucrează la documentația distribuită împreună cu Ubuntu, precum și de site-ul documentației dezvoltată de comunitate de la https://help.ubuntu.com/community.

Noii membri și colaboratori sunt bineveniți. În principal este nevoie de persoane pentru scriere de documentație, dar există și multe alte moduri de a ajuta. De exemplu indicarea greșelilor (greșeli gramaticale, de editare sau greșeli tehnice).

Dacă dorești să participi la realizarea documentației Ubuntu află mai multe pe pagina echipei Ubuntu pentru Documentație