Codul de conduită pentru liderii Ubuntu

Codul de conduită Ubuntu definește standardele de conduită în comunitatea Ubuntu. Însă de la lideri se așteaptă la standarde și mai ridicate. Acest document oferă un set de îndrumări și explică tuturor membrilor standardul ridicat de conduită de care liderii comunității Ubuntu trebuie să țină cont.

Sunt multe persoane ce dețin poziții de lider în Ubuntu – de la liderii echipelor de traduceri pentru fiecare limbă în parte, la persoanele ce dețin un loc în Consiliul Tehnic al Comunității. Comunitatea noastră depinde de entuziasmul, devotamentul și seriozitatea a multor oameni ce pornesc echipe locale sau echipe în proiecte ce urmăresc un scop bine definit. Ne așteptăm că oricine deține un rol de conducere să adopte aceste standarde de conduită.

Conducere prin exemple

Ne așteptăm la o conducere prin exemple. În Ubuntu, poziția de lider nu este un premiu, sau un titlu; ea este un privilegiu. Un lider va păstra această poziție atât timp cât el sau ea acționează ca un lider. Aceasta înseamnă un comportament civilizat, respectuos și de încredere așa cum este descris în Codul de Conduită. De asemenea contribuția lor trebuie să fie susținută, semnificativă și de încredere pe toată perioada în care sunt lideri. În Ubuntu liderii nu sunt autocrați. În Ubuntu nu sunt și nici nu rămân lideri doar pentru că au fost primii care au ocupat această poziție. Rolurile lor se bazează pe recunoașterea și respectul echipei lor.

Respectarea procesului și a principiilor Ubuntu

Codul de Conduită nu se adresează doar liderilor. Se adresează cu predominanță liderilor. Liderii trebuie să aibă o răbdare mai mare, mai mult respect și să dea dovadă de un spirit civic mai ridicat decât a celorlalți membrii ai comunității Ubuntu. Ca lideri, ei reprezintă echipa lor și nu în ultimul rând, proiectul Ubuntu. Liderii trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a reflecta valorile susținute de Ubuntu și comportamentul pe care Ubuntu în consideră de o importanță deosebită. De asemenea, liderii trebuie să se asigure că acționează în conformitate cu principiile și structurile de guvernare Ubuntu și lucrează în interiorul sistemului Ubuntu pentru a le îmbunătăți.

Delegarea

O persoană virtuoasă este judecată după acțiunile ei. Un lider este judecat după acțiunile echipei sale. În comunitatea Ubuntu un lider trebuie să știe când să ceară ajutor și când să se retragă. Un lider bun știe când să nu ia o decizie ci să o delege echipei. Cei mai buni lideri realizează o distribuție echilibrată a muncii în echipă. Bineînțeles, a fi lider nu înseamnă a delega munca mai puțin plăcută echipei. În schimb, liderii realizează un balans între ducerea la bun sfârșit chiar de ei a acțiunilor mai puțin plăcute — conducere prin exemple — cu delegarea către alții. Țelul liderilor este acela de a se asigura de succesul echipei și a membrilor acesteia.

Mulțumiri

Un lider nu încearcă să profite de atenția publicului ci urmărește să recunoască meritele echipei pentru munca depusă. În timp ce liderii sunt mult mai frecvent remarcați față de membrii echipei lor, în Ubuntu liderii se folosesc de aceasta pentru a sublinia munca depusă de membrii echipei și a altor persoane.

Conficte de interese

Un lider observă când decizia lui este atacată și deleagă decizia altor membrii ai echipei, altor echipe sau unui consiliu de guvernare. Când nu este sigur, un lider cere în mod public o a doua părere. Își dă seama că un conflict de interese aparent e la fel de important ca
unul real, și este atent la percepții; înțelege că acțiunile lui pot fi
discreditate din cauza unor conflicte inexistente dar percepute de unii la fel
ca pe conflictele de interese reale.

Păstrarea problemelor personale

Nici o echipă nu este extensia liderului ei, iar interesele și intențiile personale trebuie să se distingă de cele ale echipei. În timpul activității lor de lider nu trebuie să își încalce propriile sentimente și principii, ci trebui să reprezinte interesul echipei și comunității Ubuntu mai presus de convingerile sale. Liderii iau decizii dificile și de aceea trebui să fie foarte atenți ca deciziile lor să reflecte interesul comunității. Liderii lucrează conform procedurilor definite.

Retrageți-vă cu considerare

Codul de Conduită Ubuntu discută importanța retragerii cu considerare dintr-o poziție. Acest lucru este foarte important în cazul liderilor ce sunt responsabili de luarea deciziilor sau în cadrul unor proceduri specifice – de exemplul dacă participarea ta este necesară pentru obținerea cvorumului în cadrul unui consiliu al echipei. Dacă cineva aflat în poziția de lider temporar nu are timp să își exercite calitatea de lider trebuie să anunțe din timp acest lucru în cadrul echipei.
Dacă absența devine mai lungă, liderul va trebui să se retragă din poziția ocupată până va avea timp pentru a lucra cu echipa. Liderii trebuie să se retragă cu considerare — după cum este descris în Codul de Conduită. În momentul în care cineva preia o poziție de lider în cadrul comunității Ubuntu, trebuie să se angajeze că se va retrage cu considerare și să se asigure că echipa poate continua cu ușurință activitățile în desfășurare.

Aceste lucruri sunt mai puțin importante în cazul în care în absența persoanei, rolul de lider nu blochează luarea deciziilor. De exemplu, dacă faci parte dintr-o echipă de 50 de moderatori, o absență îndelungată nu necesită retragerea ta, deoarece absența ta nu va bloca luarea deciziilor. Dacă poziția ta este esențială pentru luarea deciziilor, absența îndelungată trebuie abordată cu grijă, iar în acest caz trebuie să te retragi sau cel puțin să nominalizezi o persoane care să te înlocuiască.