Implică-te

Fie că ești un utilizator care abia a început să folosească Ubuntu sau un programator experimentat, există numeroase modalități de a participa în cadrul comunității Ubuntu și a ajuta la dezvoltarea și promovarea acestui sistem de operare. Toate activitățile desfășurate subscriu scopului comunității Ubuntu din România:

„Sistemul de operare Ubuntu să devină o alternativă apreciată și utilizată de cât mai multe persoane, firme și instituții din România”

Această pagină este punctul de plecare pentru a afla mai multe despre comunitatea Ubuntu România și despre cum vă puteți implica în dezvoltarea sistemului Ubuntu sau cum să participați în cadrul activităților locale. Puteți contribui la oricare dintre secțiunile de mai jos dupa consultarea prealabilă a codului de conduită.

Traducerea aplicațiilor

Traducerea în limba română a interfeței sistemului de operare Ubuntu, a programelor incluse și a documentației.

Echipa de localizare Ubuntu România coordonează activitatea de localizare a distribuției Ubuntu în România. Activitatea de traducere se desfășoară pe pagina de traduceri în Launchpad.

Pentru a afla mai multe despre cum puteți contribui în cadrul activităților de localizare vă rugăm să consultați pagina dedicată colaboratorilor pentru traduceri.

Promovarea sistemului de operare Ubuntu în rândul utilizatorilor.

Printre activitățile principale de promovare Ubuntu în România se numără întreținerea pagini web, punerea la dispoziție a diverselor materiale publicitare cât și organizarea de evenimente și oferirea de suport pentru organizarea de evenimente.
Pentru a afla mai multe atât despre felul cum puteți contribui în cadrul activităților de promovare, dar și despre alte activități de promovare pe care le desfășurăm, vă rugăm să consultați pagina dedicată colaboratorilor pentru promovare.

Realizarea de documentație și manuale de utilizare

Puteți ajuta la scrierea documentației, prin descrierea soluțiilor pentru rezolvarea unor probleme. În același timp puteți verifica acuratețea documentelor deja existente sau corectarea greșelilor de redactare.
Pentru a afla mai multe despre cum puteți contribui în cadrul activităților de realizare a documentației vă rugăm să consultați pagina dedicată colaboratorilor pentru documentație.

Asistență

Asigurarea de asistență pentru cei care doresc să încerce sau să folosească sistemul de operare Ubuntu.
Activitatea de asistență se desfășoară în principal pe forumul Ubuntu România dar și pe lista de discuții ubuntu-ro.
Puteți de asemenea să vă împărtășiți cunoștințele tehnice cu alți utilizatori prin implicarea voastră în listele de discuții, canalele de discuții (IRC) sau prin răspunsuri pe forum.
Atenție! Nu toți membrii echipei sunt prezenți pe canal.

Testare

Testarea noilor versiuni ale Ubuntu pentru identificarea problemelor de funcționalitate.
Puteți contribui la îmbunătățirea stabilității și fiabilității sistemului de operare Ubuntu prin testarea diverselor funcții și raportarea problemelor găsite. Astfel ajutați programatorii să vă ofere un produs mai bun care să răspundă necesităților dumneavoastră.
Pentru a afla mai multe despre cum puteți contribui în cadrul activităților de testare și raportare de erori vă rugăm să consultați pagina dedicată.

Acțiunile curente alte echipei sunt menținute în lista problemelor și sarcinilor, iar discuțiile sunt purtate pe lista de discuții ubuntu-ro.
Pentru discuții importante se recomandă folosirea listei de discuții!