Filozofia Ubuntu

Munca noastră la distribuția Ubuntu este condusă de filozofia libertății software-ului pe care sperăm să o răspândim și să aducem beneficiile tehnologiei în toate colțurile lumii. La baza Filozofiei Ubuntu a Libertății Software-ului stau următoarele idealuri:

  • Orice utilizator trebuie sa aibă libertatea de a descărca, rula, copia, distribui, studia, partaja, modifica și îmbunătăți propriul software pentru orice scop, fără a fi obligat să plătească nici un fel de taxe de licență.
  • Orice utilizator trebuie să aibă posibilitatea de a utiliza propriul software în limba pe care o preferă.
  • Orice utilizator trebuie să aibă la dispoziție toate oportunitățile pentru a utiliza software-ul, chiar dacă suferă de dizabilități.

Software-ul produs și inclus în distribuția noastră reflectă această filozofie. Ca rezultat, termenii licenței software-ului pe care îl distribuim este măsurat cu principiile filozofiei noastre utilizând Politica de Licențiere Ubuntu.

Când instalați Ubuntu aproape tot software-ul instalat corespunde acestor principii și depunem eforturi ca să ne asigurăm că fiecare componentă software de care aveți nevoie și o utilizați este disponibilă cu o licență care vă asigură aceste libertăți.

În mod curent, facem o excepție notabilă în ceea ce privește anumite „drivere” care sunt disponibile numai în format binar, și fără de care multe calculatoare nu ar putea să termine instalarea sistemului Ubuntu cu succes sau nu ar putea rula Ubuntu. Plasăm aceste componente într-o secțiune restricționată a sistemului dumneavoastră, fapt care înlesnește înlăturarea lor în cazul în care nu aveți nevoie de ele. Mai multe despre componente.