Ubuntu pe Server

Prezentare Ubuntu Server

Ediția Ubuntu pentru servere reprezintă suita celor mai recente aplicații libere în domeniile virtualizării, arhitecturilor de rețea și sistemelor de fișiere.

Ubuntu pe server este simplu de instalat, întreținut și integrat cu serviciile existente.

 

De ce Ubuntu Server?!

 • Integrare rapidă

  Ubuntu Server este compatibil atât cu alte medii Ubuntu, cât și cu cele din Windows sau Mac OS.

  Clienții pot folosi același sistem de autentificare, partaja fișiere și accesa servicii, în timp ce Open LDAP, Likewise-Open și soluțiile PAM au grijă de restul. Funcționalitățile gen actualizări automate sau monitorizare servicii vor economisi timpul și banii.

 • Virtualizare sigură

  Folosește virtualizarea pe serverul Ubuntu prin KVM. Un mediu minim și optimizat Ubuntu va fi folosit ca sistem de operare părinte, iar ca rezultat se vor putea crea mașini virtuale într-un minut.

  Tehnologiile Xen, VMWare și LXC sunt și ele suportate.

 • Norul Ubuntu

  Crează medii flexibile de calcul de tip „nor” prin Ubuntu Enterprise Cloud (UEC) sau mută mașinile existente pe Amazon EC2 folosind imaginile Ubuntu Server Edition.

  Pornește servicii instant sau creează servere la standard industrial pentru poșta electronică, virtualizare, baze de date sau aplicații Java.

 • Securitate

  Mărește securitatea prin acordarea de drepturi per grupuri și utilizatori.

  UFW permite administrarea simplă a unui firewall complex, în timp ce criptările la nivel de sistem de fișiere sau ale directoarelor personale sunt încă un pas înainte pentru siguranța datelor.

 

Mai multe informații

Pagina oficială Ubuntu oferă informații detaliate despre versiunea pentru server, cu studii de caz și rapoarte în detaliu.

Pentru a afla mai multe, vizitează adresa ubuntu.com/server.