Ubuntu la eLiberatica 2009

În 22-23 Mai echipa Ubuntu România a participat la conferința de FLOSS și IT din București: eLiberatica.

Ubuntu

Scopul echipei era în mare măsură consolidarea relațiilor dintre persoanele implicate în ubuntu-ro ce se află în diferite orașe ale țării, sincronizarea acestora și discutarea următorilor pași. Drept rezultat am reușit să ne întâlnim cu mai multe persoane, printre care colegii de la ROSEdu (care anul acesta au avut niște campanii educaționale ce susțineau și promovau distribuția Ubuntu în Universitatea Politehnică din București), persoane implicate în consultanță și sisteme informaționale din IT (R. Sandu), studenți din toată țara interesați să afle despre surprizele ce le aduce noua versiune Ubuntu, colegii de la Fedora și Mozilla pentru team building și schimb de impresii, păreri și soluții.

În final rapoartele sună cam așa. Din CD-urile trimise de la Canonical, aproximativ 200, au fost împărțite în cele 2 zile ale conferinței. Eduțiile Ubuntu, Kubuntu și Ubuntu pentru servere au avut o popularitate atât de mare încât la sfârșitul primei zile nu mai rămâsese nici-un CD din primele 100 (mulțumiri lui Lucian Grijincu pentru ajutor acordat la stand și nu numai). După estimările noastre, dacă au fost 400 de participanți la conferință, jumătate din cei prezenți au obținut un CD cu Ubuntu. Pachetul pentru eLiberatica mai conținea pixuri, pliante, autocolante și alte materiale promoționale. Șepci și lanțuri pentru chei au fost împărțite de către Alex Eftimie celor mai activi membri din ROSEdu pentru contribuția lor.

Au fost și aproximativ 30 de CD-uri KiwiLinux, dintre care în primele ore de conferință nu a mai rămas niciunul. De KiwiLinux s-a tot întrebat pe parcursul evenimentului. Principala întrebare fiind „Care-s diferențele între Ubuntu, Ubuntu Ro Remix și KiwiLinux?”. Rugămintea către cei de la KiwiLinux a fost să pregătească un set de materiale promoționale ce vor fi disponibile într-un format digital pentru postere și afișe.

Vizitatorii stand-ului au fost atât de pregătiți și anunțați în ce privește proiectul ubuntu-ro, încât au venit până și întrebări despre ediția „Ubuntu pentru România – Ro Remix”.

Echipa Ubuntu România aduce mulțumiri pentru tot ajutorul și suportul acordat în cadrul conferinței, următoarelor persoane și instituții:

Fără ei nu ar fi ieșit totul așa de tare!

Bookmark the permalink.