Lansarea ediției Ubuntu 9.04 Desktop

Viteză mai mare la pornire, aplicații actualizate și un aspect mai atrăgător — acestea sunt motivele pentru care, acum mai mult decât oricând, utilizatorii ar trebui să aleagă Ubuntu.

Canonical, sponsorul principal al Ubuntu, anunță faptul că Ubuntu 9.04 Ediția Desktop poate fi descărcat gratuit începând cu ziua de marți, 23 aprilie. De asemenea, sunt anunțate și lansările edițiilor 9.04 pentru servere și pentru netbook (Ubuntu 9.04 Server Edition și Ubuntu 9.04 Netbook Remix – UNR)

Ediția desktop Ubuntu 9.04 aduce îmbunătățiri pe care utilizatorii le vor remarca imediat. Scurtarea timpului de pornire a sistemului, la aproximativ de 25 secunde, asigură un acces mai rapid la mediul de procesare pe majoritatea modelelor de calculatoare, laptopuri și netbookuri. Funcțiile de suspendare și revenire din suspendare au fost de asemenea îmbunătățite, oferind astfel utilizatorilor mai mult timp de lucru între două încărcări ale bateriei, precum și accesul imediat la sistemul care revine din hibernare. Comutarea inteligentă între mediile Wi-Fi și 3G a fost extinsă pentru a suporta mai multe dispozitive fără fir și 3G, rezultând într-o experiență mai plăcută pentru majoritatea utilizatorilor.

Jane Silber, COO, Canonical, spune: „Cu fiecare lansare, observăm că ediția Ubuntu Desktop face pași importanți în direcția publicului țintă, utilizatorii obișnuiți. Oferind acces la cea mai nouă suită de programe pentru birou, cu suport pentru Skype, pentru playerul Adobe Flash și timp mai rapid de pornire, suntem convinși că Ubuntu 9.04 Desktop va determina mult mai mulți oameni să se alăture altor milioane care folosesc deja o platformă liberă.”

Ubuntu 9.04 pune la dispoziția utilizatorilor OpenOffice.org 3.0. Utilizatorii se pot bucura de o suită completă de programe pentru birou, compatibilă în întregime cu Microsoft Office. Acest program pentru birou, liber și gratuit, înseamnă o economie de cel puțin 200 de dolari pentru acei utilizatori care trebuie să realizeze prezentări, să scrie documente sau să gestioneze foi de calcul electronice la serviciu sau acasă.

Un sistem de notificare integrat, cu totul nou, apare pentru întâia oară în Ubuntu 9.04. Acest sistem adună mesajele de notificare ale numeroaselor aplicații, prezintând informația într-o manieră simplă, fără a perturba activitatea curentă a utilizatorului. În această ediție apar iconițe noi și elemente noi de grafică, ca parte a evoluției continue pentru îmbunătățirea experienței în utilizarea Ubuntu.

Disponibilitate

Ediția Ubuntu 9.04 Desktop este disponibilă începând cu 23 aprilie 2009. Puteți obține o copie astfel:

Despre Canonical

Canonical Ltd este o companie ce pune la dispoziție servicii comerciale bazate pe sistemul de operare liber Ubuntu. Canonical ajută producătorii de echipamente să instaleze și să ofere Ubuntu pe tot globul. Serviciile profesionale oferite de Canonical vă ajută să porniți o afacere și să o susțineți printr-o infrastructură bazată pe Ubuntu. Canonical asigură servicii online direct utilizatorilor care folosesc Ubuntu pe stațiile lor de lucru sau pe servere. Deasemenea, Canonical oferă o mare parte din infrastructura care permite angajaților săi, comunității Ubuntu și marilor companii din domeniul IT să colaboreze pentru dezvoltarea platformei Ubuntu.

Despre Ubuntu

Încă de la lansare, în octombrie 2004, Ubuntu a devenit una din cele mai bine cotate distribuții Linux. Cu milioane de persoane ce folosesc Ubuntu acasă, în școli, în mediul de afaceri și în instituții guvernamentale pe tot globul, Ubuntu câștigă popularitate atât ca soluție pentru servere, cât și pentru calculatoarele obișnuite. Promovând valorile softwareului liber, Ubuntu este gratuit, acesta neavând costuri pentru descărcare sau actualizare. Utilizatorii sunt încurajați permanent să copieze, reinstaleze, să modifice și să dea mai departe programele Ubuntu, oricând, oriunde și oricui.

Pentru mai multe informații, vizitați www.ubuntu.ro sau www.ubuntu.com .

Acest comunicat de presă este bazat pe versiunea din limba engleză, fiind realizat de Marian Vasile și Adi Roiban.

Bookmark the permalink.