FOSDEM 2009: Linux, Mozilla, MySQL și multe altele

FOSDEM, the Free and Open Source Software Developers' European MeetingA noua ediție a conferinței „Free and Open Source Developer Meeting”, 7-8 Februarie 2009

Bruxel, 6 Ianuarie 2009

În zilele de 7 și 8 Februarie 2009 peste cinci mii de dezvoltatori de software liber se vor întâlnii la Université Libre de Bruxelles, campus Solbosh, pentru a noua conferință anuală FOSDEM. Printre prezentatorii speciali ai acestui an se numără Mark Surman (director executive al Mozilla Foundation), Bdale Gardee (secretar al proiectului Debian) și Laslie Hawthorn (Google Summer of Code).

Conferința cuprinde un număr impresionat de sesiuni și prezentatori. Printre cei 20 de prezentatori se numără Theodore Ts'o (kernel Linux, sistemul de fișiere EXT4), Max Spevack (proiectul Fedoara) și Rob Savoye (Gnash, playerul liber Flash). Savoye: „În zilele noastre softwareul liber este foarte bine văzut ca o bună practică în afaceri, nu doar ca un grup de oameni pasionați. În urmă cu câțiva ani, dacă lucrai pentru softwareul liber, lumea te vedea că pe un piede vară. Acum întâlnești software liber în toate domeniile și mă bucur să văd că în ultimii 20 de ani am avut un impact pozitiv asupra lumii.”

În paralel cu sesiunile principale, sunt plănuite 30 de sesiuni rapide : prezentări scurte, de 15 minute, pe teme foarte diverse cum ar fi notele muzicale din MuseScore, biblioteca de securitate GnuTLS, wikiul TikiWiki, controlul versiunii cu Bazaar etc…

Unul dintre apectele ce fac din FOSDEM un eveniment unic sunt sălile dezvoltatorilor. Acestea sunt săli în care proiectele de software liber își pot organiza propriul orar: prezentări, schimburi de idei, sesiuni de dezvoltare etc.. Un aspect principal al FOSDEM este comunicarea între proiecte și de aceea proiecte KDE, GNOME și XFCE vor avea duminică o sală dedicată. Sălile dezvoltarorile vor găzdui proiecte precum: Fedora + CentOS, embedded, Drupal, X.org și Ruby on Rails.

Între sesiunile principale, sălile dezvoltatorilor și în timpul pauzelor, vizitatorii se vor putea destinde în zonele standurilor aflate dealungul coridoarelor: opt distribuții Linux și BSD, magazinul de cărți O'Reilly oferind reduceri, FSF Europa, Mozilla, OpenOffice.org și multe altele.

Păstrând tradiția, FOSDEM este și va rămâne un eveniment liber. Nu există taxe de participare sau nevoia de înscriere.

Pentru mai multe informații vă rugăm să consulați pagina evenimentului la adresa: http://fosdem.org .
===========
Despre FOSDEM:

FOSDEM este un eveniment anual liber cu caracter necomercial dedicat dezvoltatorilor de software liber. Oferim dezvoltatorilor și comunităților de software liber un loc în care se pot întâlnii cu restul lumii; unde pot ține vizitatorii la curent cu ultimele noutăți; un mediu organizat pentru discuții și prezentări; promovarea, dezvoltarea și prezentarea beneficiilor soluțiilor de software liber. Participarea la FOSDEM este gratuită, deși organizatorii acceptă donații și sponsorizări.

Contact pentru presă:

Mark Van den Borre, +32 486 961726, mvandenborre@fosdem.org (engleză, olandeză)
Elise Huard, +32 123 456789, ehuard@fosdem.org (franceză, engleză, olandeză)

Bookmark the permalink.