OpenOffice.org în limba Română

O veste bună din partea dezvoltatorilor proiectului KiwiLinux: se poate instala și testa OpenOffice.org v.3.0. pe sistemele care folosesc Ubuntu 8.10.
Efortul a fost substanțial și a fost susținut de către echipele KiwiLinux, Grupul pentru software liber, dar și de mai mulți volutari care au ajutat la traducerea suitei folosind Narro (dacă am omis pe cineva îmi cer scuze).

Pentru a testa suita de birou OpenOffice.org v3.0. în Ubuntu 8.10 nu trebuie decât să adăugați în Sistem->Administrare->Surse Software, pagina Programe de la Terțe Surse, linia apt:

deb http://kiwilinux.org/archive intrepid main

Pentru o instalare manuală puteți folosi pachetele din arhiva KiwiLinux:
http://kiwilinux.org/archive/pool/main/o/openoffice.org-l10n/ , dar aceasta este o opțiune pentru cei mai experimentați.

Pentru corector ortografic puteți folosi extensia rospell pentru OpenOffice.org.

În cazul în care găsiți greșeli de traducere sau doar aveți de făcut sugestii pentru textele care nu au fost traduse încă, puteți să trimiteți sugestiile în paginile dedicate traducerii proiectului OpenOffice.org în limba Română.
Dacă nu aveți sugestii pentru traducerea acestui proiect, dar doriți să vă implicați, puteți sugera traduceri pentru oricare din aplicațiile prezente în Lista proiectelor.

Bookmark the permalink.