Ubuntu a semnat parteneriatul cu ARM

CAMBRIDGE, Marea Britanie – Nov. 13, 2008: Firma producătoare de procesoare ARM și Canonical, firma care susține distribuția Linux Ubuntu, au anunțat semnarea unui parteneriat prin care dipozitivele mobile cu arhitectură ARMv7 vor fi dotate cu sistemul de operare Ubuntu® Desktop în versiune completă.
Introducerea noului sistem de operare va permite noilor calculatoare hibride și netbook-uri, bazate pe procesoare ARM® cu consum energetic redus, să ofere utilizatorilor aceeași experianță ca și folosirea unui calculator obișnuit, la un consum redus de energie, mărind astfel durata de lucru a bateriei.

Ian Drew, vicepreședinte de marketing la ARM, declara: „Lansarea unei versiuni Ubuntu complete care să suporte cea mai nouă tehnologie ARM va asigura dezvoltarea rapidă a pieței dispozitivelor ultra mobile, cu acces la Internet oriunde”.

Jane Silber, șefa pentru managementul operațiilor (COO) de la Canonical, declara: „Aceasta este calea naturală de dezvoltare pentru Ubuntu, ca rezultat al cererii producătorilor de dispozitive de a avea o versiune Ubuntu pentru produsele ce folosesc tehnologia ARM”.
Puteți citi anunțul oficial aici: http://www.ubuntu.com/news/arm-linux

Știrea a fost anunțată cu un viu interes atât de site-urile de Internet specializate (Slashdot, Engadget ), dar și de agenții de presă (BBC).

Mai multe informații despre ARM puteți citi aici: http://www.arm.com/
Mai multe despre Canonical puteți citi aici: www.canonical.com sau aici www.ubuntu.com.

Bookmark the permalink.