Un succes anunțat – OpenOffice.org 3.0

După cum probabil știți deja, suita de aplicații pentru birou OpenOffice.org versiunea 3.0 a fost lansată anul acesta pe 13 octombrie. Ceea ce probabil încă nu știați, este că, la nici două săptămâni de la lansare, numai de pe paginile oficiale ale proiectului, suita a fost descărcată de peste 5 milioane de utilizatori.

Deoarece deținătorii de sisteme de operare Linux preferă să primească această versiune a suitei pe canalele oficiale ale distribuțiilor Linux folosite, cu „doar” peste 300.000 de cereri ei nu se evidențiază în topul descărcărilor.

Ceea ce merită evidențiat este numărul mare de utilizatori ai sistemelor de operare Mac OS cu aproape 500.000 de descărcări.

Dar cea mai mare surpriză o reprezintă utilizatorii sistemelor de operare Windows cu peste 4.4 milioane de descărcări, lucru care vine să confirme faptul că intreprinderile și instituțiile au început să prefere aplicațiile de birou gratuite în locul suitei, mult prea scumpe raportat la facilități, Microsoft Office.

Cu asemenea rezultate promițătoare, țelul OpenOffice.org de a deține cel puțin 40% din piața suitelor pentru birou până în 2010, nu mai este așa de greu de atins.
Pentru mai multe informații puteți consulta următoarele pagini de Internet:
http://www.openoffice.org/news/index.html
http://marketing.openoffice.org/planet/
http://www.pcworld.com/article/152768/openoffice_open_source.html?tk=rss…

Puteți consulta aici și un grafic destul de sugestiv:
http://marketing.openoffice.org/marketing_bouncer.html

Bookmark the permalink.