Atenție, ni se pregătește ceva și este de bine

În urmă cu mai bine de două săptămâni Mark Shuttleworth a făcut un anunț interesant pe pagina sa personală de web. Anunțul a făcut și încă mai face valuri atât în rândurile comunității Ubuntu, dar mai ales în lumea „open source”.
Mark Shuttleworth, prin firma înființată de el, Canonical srl., susține financiar dezvoltarea distribuției Linux Ubuntu. În pagina sa, Mark Shuttleworth a anunțat înființarea unei echipe complexe de dezvoltatori susținută financiar de Canonical, care se va implica activ în dezvoltarea proiectelor X, OpenGL, Gtk, Qt, GNOME și KDE.

Anunțul a fost primit cu deosebit interes și se așteaptă în continuare să se afle care vor fi direcțiile de dezvoltare concrete spre care se va orienta această echipă.
Echipa s-a constituit din dorința de creare de aplicații și medii de lucru cu aspect și funcționalitate unitar, urmărindu-se astfel ușurarea tranziției spre sistemele de tip Linux. Mai simplu exprimat se va urmări o îmbinare mai bună a utilului cu frumosul.
Echipa își va desfășura activitatea independent de echipa care dezoltă Ubuntu și va respecta regulile impuse de către fiecare proiect în care se va implica, tocmai din dorința de a nu avea conflicte de interese cu echipa care dezvoltă Ubuntu.

Pentru mai multe informații puteți consulta articolul original la:
http://www.markshuttleworth.com/

Bookmark the permalink.